Ahlaki Uzaklaşma Ölçeği

 


Ahlaki Uzaklaşma Ölçeği
Alparslan B. (2017). Ahlaki uzaklaşma ölçeği. Sosyal Psikolojide Değerler ve Ahlak: Kuramlar ve Ölçekler, S. Cesur, Ç. Erdoğan, B. Tepe, A. Bayad, O. Yılmaz, Ed. içinde, ss.119-134. Nobel.

Değerler ve ahlak, son dönemlerde sosyal psikolojinin en heyecan verici ve en fazla araştırma üretilen alanları hâline gelmiştir. Elinizdeki bu kitap da, değerler ve ahlak konularında Türkiye’de geliştirilmiş veya Türkçe’ye uyarlanmış belli başlı ölçekleri gözden geçirmektedir ancak yalnızca bir ölçek derlemesi olmakla kalmayıp ölçeklerin dayandığı kuramsal altyapıyı da sunmayı hedeflemiştir. Böylelikle değerler ve ahlak alanındaki hem geleneksel hem de güncel belli başlı kuramlar konusunda da başvurulabilecek kaynak bir kitap niteliği kazanmıştır. Bu çalışmanın, değerler ve ahlak konularına ilgi duyan öğrenci ve akademisyenlere fayda sağlayacağını umarız.

**

Values and morality have recently become the most exciting and most research-producing areas of social psychology. This book in your hand reviews the main scales on values and morality that were developed in Turkey or adapted to Turkish, but it aims to present not only a compilation of scales but also the theoretical infrastructure on which the scales are based. Thus, it has become a reference book that can be consulted on both traditional and current major theories in the field of values and ethics. We hope that this study will benefit students and academics who are interested in values and ethics.